top of page

Red Vs X-files (serie noua)


SPOILER FREE! SPOILER FREE! - urasc spoilerele!

Intr-o zi friguroasa de 25 ianuarie 2016 a venit primul episod din noua serie X-files. Nu cred ca exista persoana din generatia mea sa nu fi auzit de acest serial. Intr-o vreme am fost fan avid, doar ca m-a pierdut pe drum pentru ca serialul parea un catel melancolic cu tonuri despresive care isi urmareste coada neincetat.. Acest sentiment .. ca nu ajunge nicaieri m-a facut sa nu mai urmaresc ultimele sezoane.. nici nu stiu cum s-au terminat seriile originale.

Asta nu m-a oprit sa urmaresc cu interes primul episod din noua serie.. care.. surpriza.. are doar 6 episoade.. Faptul ca are doar 6 episoade eu zic ca e un lucru bun.. o sa elimine episoadele "filler" in care nu se intampla nimic si povestea (storyline) sta pe loc doar pentru a dezvolta caractere, oricum stim caracterele. Sper si la mai multa actiune... fingers crossed!

Primul episod mi-a lasat o impresie buna.. vad ce incearca sa vada cu noua serie si noua directie, vor avea nevoie de un scenariu bunicel sa nu calce pe coada ultimele serii pentru ca este o continuare, nu un reboot. Mulder si Scully isi joaca rolurile din vechea serie Mulder mai bine.. Scully mai putin bine daca nu prost de-a binelea.

Mulder (David Duchovny) este mai matur, parca mai lenes si i se aprind ochii mai greu cand este entuziasmat.. o facea mai bine pe vremuri.. totusi.. rolul i se potriveste, inca il mai simte, se vede in voce si in gesturile lui.

Scully (Gillian Anderson) pe de alta parte.. m-a deconcentrat enorm cu operatiile estetice, tenul de barbie care nu se postriveste cu varsta si cu ridurile care ii apar in locuri nefiresti cand exprima emotii fie zimbete fie grimase. Nu simte rolul deloc.. e total pe langa, sper sa isi revina..sper sa manance jeratic si dintr-o martoasa amarata sa se transforme in.. altceva (nu intra deloc comparatia asta). Mda, slab, foarte slab.. e o scena in care vorbesc amandoi foarte aproape si ea parca e in alta conversatie, cred ca si senariu a fost de 2 lei acolo.

Per total, daca nu esti fan al seriei originale, acest episod nu are cu ce sa te prinda, mai ales pentru pustani, se adreseaza celor care au vazut seriile vechi, cel putin o parte din ele si nu e rau.. doar ca nici nu exceleaza. E mediu, are ceva potential... eu "o sa indur" cele 6 episoade.. poate.. poate.. devine mai bun.. o sa fac edit la acest post si mai adaug daca imi schimb parerea..

Pana acum primul episod nota 7/10.

  • Facebook Social Icon
Featured Review
Tag Cloud
No tags yet.
bottom of page